top of page
Over ons

Meer dan 40 jaar spoorwerken en
machineverhuur in België.

Over ons

Over Railco

Eind jaren 70 nam stichter Leopold Peeters een sprong in het diepe en kocht hij zijn eerste spoorkraan. Niet wetende wat komen zou, werkte hij zich uit de naad om zijn bedrijf letterlijk en figuurlijk uit de grond te stampen. Met vallen en opstaan, dag en nacht, in weer en wind. Niets was te veel. Maar het loonde. Onder toeziend oog van zijn vrouw Renild, groeide Spoorwerken Peeters uit tot een gerenommeerde firma binnen de spoorwegwereld.

In 1996 nam de familie Peeters spooraannemer Vanormelingen-Stas NV over. Sinds eind 2003 vallen Spoorwerken Peeters NV en Vanormelingen-Stas NV samen onder de Railco Groep.

Ook de kinderen van Leopold en Renild werden bevangen door de microbe van het spoor. Van jongs af aan hielpen Geert en Ellen mee in de zaak en enkele jaren geleden namen zij het roer volledig over van hun ouders. Vastberaden en vol ambitie bouwen zij Spoorwerken Peeters NV en Vanormelingen-Stas NV verder uit en blijven ze investeren in een modern machinepark en opleidingen voor medewerkers. Zo kan het bedrijf blijven groeien en dezelfde kwaliteit waarborgen.

Spoorwerken voor spoorwegmaatschappijen en de industrie

Missie & visie

Met ons modern machinepark en vakbekwaam personeel staan wij 24/7 klaar voor klanten in heel België.

Dankzij onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise kunnen onze klanten rekenen op een volledige service op maat zonder in te boeten aan kwaliteit. Dit alles met gemotiveerde medewerkers die zich kunnen ontplooien binnen een aangename en respectvolle omgeving.  

Wij innoveren continue in moderne machines en opleidingen voor onze medewerkers. Zo dragen wij bij aan de modal shift met als doel een groener en leefbaar milieu voor iedereen. 

Unie van Aannemers van Spoorwegwerken

Wij zijn lid van de Unie van Aannemers van Spoorwegwerken.

spoorwegen
bottom of page