top of page
Geschiedenis en visie

Meer dan 40 jaar spoorwerken en
machineverhuur in België.

Over ons

Over Railco

Eind jaren 70 nam stichter Leopold Peeters een sprong in het diepe en kocht hij zijn eerste spoorkraan. Niet wetende wat komen zou, werkte hij zich uit de naad om zijn bedrijf letterlijk en figuurlijk uit de grond te stampen. Met vallen en opstaan, dag en nacht, in weer en wind. Niets was te veel. Maar het loonde. Onder toeziend oog van zijn vrouw Renild, groeide Spoorwerken Peeters uit tot een gerenommeerde firma binnen de spoorwegwereld.

In 1996 nam de familie Peeters spooraannemer Vanormelingen-Stas NV over. Sinds eind 2003 vallen Spoorwerken Peeters NV en Vanormelingen-Stas NV samen onder de Railco Groep.

Ook de kinderen van Leopold en Renild werden bevangen door de microbe van het spoor. Van jongs af aan hielpen Geert en Ellen mee in de zaak en enkele jaren geleden namen zij het roer volledig over van hun ouders. Vastberaden en vol ambitie bouwen zij Spoorwerken Peeters NV en Vanormelingen-Stas NV verder uit en blijven ze investeren in een modern machinepark en opleidingen voor medewerkers. Zo kan het bedrijf blijven groeien en dezelfde kwaliteit waarborgen.

Spoorwerken voor spoorwegmaatschappijen en de industrie
Unie van Aannemers van Spoorwegwerken

Wij zijn lid van de Unie van Aannemers van Spoorwegwerken.

Missie & visie

Met ons modern machinepark en degelijk opgeleid personeel staan wij 24/7 klaar voor klanten in heel België.

Onze klanten bieden wij kwaliteit, expertise, snelheid en innovatie. Met een volledige service op maat.
Onze medewerkers bieden wij een omgeving waar ze zich kunnen ontplooien binnen een aangename en respectvolle omgeving.

Wij willen blijvend innoveren in moderne machines en opleidingen voor onze medewerkers. Zo dragen wij ons steentje bij aan de uitbouw van alternatieve transportmogelijkheden. Gevolg? Een groener en leefbaar milieu voor iedereen.

Railco Group
bottom of page